Депутатам Рівнеради під час сесії роздали різнокольорові шкарпетки (ФОТО)

Щойно під час сесії Рівненської міської ради депутатам та міському голові Рівного активісти роздали різнокольорові шкрапетки. Це зроблено в підтримку акції "Lots of Socks", присвяченій Дню дітей з синдромом Дауна, який відзначали вчора, 21 березня, у всьому світі.

Організаторами флеш-мобу у сесійній залі були ГО "Асоціація батьків дітей з особливими потребами" та ГО "Асоціація батьків дітей-інвалідів". Активісти роздали шкарпетки депутатам, аби ті долучилися до акції і підтримали "сонячних діток". Вартість таких шкарпеток символічна - 47 грн, адже в таких дітей саме 47 хромосом.

Нагадаємо, що суть флеш-мобу полягає в тому, щоб одягнути різнокольорові шкарпетки і стати не такими, як усі, аби відчути на собі здивовані погляди людей і те, як дивляться на "сонячних діток" інші, тобто відчути себе хоч трішки у шкурі таких діток.

Зазначимо, що майже усі депутати придбали такі шкарпетки, тим самим підтримавши фінансово дітлахів з синдромом Дауна. Майже кожен з них вкинув у скриньку по 100, а то й по 200 грн.

Також активісти вручили подяку міському голові Володимиру Хомку та секретарю Сергію Паладійчуку за участь у флеш-мобі і підтримку їхнього Центру "BabySun".

 

Читайте також