Депутати Рівненської обласної ради проситимуть фінансування Суспільного мовлення

Сьогодні на позачерговій сесії Рівненської обласної ради депутати підтримали звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо забезпечення належного фінансування з державного бюджету Суспільного мовлення в регіонах.

За те, аби відправити звернення проголосували 43 депутати.

Серед громадських організацій Рівненської області шириться хвилювання, викликане озвученою нещодавно інформацією голови правління публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» Зураба Аласанії щодо можливості закриття філій Суспільного мовника в регіонах, за умови скорочення фінансування з Державного бюджету України на 2019 рік.

Працівники Суспільного мовлення обурені можливим невиконанням державою свого закріпленого Законом України «Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні» зобов’язання про фінансування Суспільного мовлення в Україні, адже це ставить під загрозу втілення однієї з важливих реформ.

Суспільне мовлення на Рівненщині – це канал UA:Рівне та Українське радіо Рівне, які за неповних десять місяців діяльності в умовах реформи показали, що здатні, попри суттєве недофінансування, втілювати реформу, та наразі у своїй роботі дотримуються цінностей незалежності, відкритості та об’єктивності. Рівненська філія Суспільного мовлення оперативно та з максимальною повнотою інформує жителів області про важливі новини, окрім того, з залученням експертів, допомагає аудиторії отримати інформацію про усі точки зору з тієї чи іншої теми.

Ми, як представники територіальних громад сіл, селищ, міст Рівненської області, представляючи, перш за все, інтереси мешканців цих громад, зацікавлені в існуванні сильного місцевого мовника, який не буде залежним від комерційних чи політичних інтересів власника, а працюватиме лише задля зміцнення державності.

Звертаємося до вас з проханням передбачити у Державному бюджеті України видатки на Суспільне мовлення у 2019 році в повному обсязі, передбачені чинним законодавством, і тим самим зберегти місцевого суспільного мовнмовника, - зазначено в зверненні.

Читайте також