Депутату сільради із Рівненщини повідомили про підозру

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Виконувачем обов’язків прокурора області в межах досудового розслідування в кримінальному провадженні повідомлено про підозру одному із депутатів сільських рад Рівненщини у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 342, ч. 2 ст. 343, ч. 2 ст. 345 КК України (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків; втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, що перешкодило запобіганню злочину та затриманню осіб; умисне заподіяння працівнику правоохоронного органу середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).

Під час досудового розслідування слідчими СВ Володимирецького ВП Вараського ВП ГУНП в Рівненській області встановлено, що у квітні 2019 року депутат із групою осіб в кількості близько 50 чоловік, перебуваючи в урочищі в одному із північних районів області, де незаконно здійснювався видобуток «бурштину-сирцю», в ході проведення працівниками поліції огляду місця події, а також організації вилучення засобів та знарядь вчинення кримінального правопорушення, вчинив їм опір, шляхом перекриття дороги, погроз, шарпанини та витіснення, не реагуючи на законні вимоги працівників правоохоронного органу щодо припинення протиправних дій.

Крім того, з метою перешкоджання виконанню працівниками поліції своїх службових обов’язків, працівнику поліції заподіяно тілесні ушкодження.

Довідково: найсуворіший вид покарання за вчинення зазначених злочинів, передбачений санкцією ч. 2 ст. 345 КК України у виді позбавлення волі на строк до п’яти років.  

 

Пресслужба прокуратури Рівненської області

Читайте також