Десять жителів Рівненщини отримуватимуть премії голови ОДА та облради

Стипендіатами голів Рівненської ОДА та обласної ради стали 10 діячів культури і мистецтв області. Щомісячно, упродовж року, стипендію у розмірі 500 грн отримуватимуть провідні творчі працівники краю.

Серед них – реставратори, краєзнавці, театрали, етнографи, фольклористи, письменники, літературознавці та перекладачі. Відзнаку отримали також обдаровані діти, які активно беруть участь в культурно-мистецькому житті області.

Стипендії призначили:

- Миколі Бендюку, реставратору архівних та бібліотечних матеріалів Національного університету «Острозька академія».

- Олені Коник, викладачу Зорянської школи мистецтв, керівнику народного аматорського хору та учаснику ряду творчих колективів відомих в області і за її межами.

- Зінаїді Луніній, яка активно співпрацювала по втіленню нових форм роботи закладів культури області, започатковувала огляди художньої самодіяльності серед різної вікової категорії населення.

- Володимиру Мушировському, провідному краєзнавцю, одному із організаторів ряду досліджень Поля Берестецької битви, Пересопниці, ініціатору створення музейних закладів у Сарнах, Млинові, Радивилові та Володимирці.

- Олені Медведєвій, члену Національних спілок письменників та журналістів України, лауреату міських літературних премій та майстру народної творчості.

- Юліані Попович, наймолодший ді-джейці України, учасниці фестивалю талантів і краси, конкурсу читців-декламаторів та юних поетів, численних фотоконкурсів та благодійних акцій.

- Катерині Приймачук, етнографу, фольклористу, лауреату премій в галузі народного мистецтва, розробнику обласної програми збереження художніх промислів Рівненщини.

- Наталії Сирцовій, письменниці, літературознавецю, перекладачу, журналісту, авторці ряду видань.

- Олені Ткачук, артистці-ляльководу, провідному майстру сцени та режисеру.

- Івану Одейчуку, обдарованому учню з Березнівщини, який попри незрячість активно бере участь у культурно-мистецькому житті району.

Повідомили в Рівненській ОДА.

Читайте також