Дідух у центрі Рівного простоїть аж до Водохреща

Навколо рівненського Дідуха "Українським товариством охорони пам'яток історії та культури Рівненської області" 10 січня 2020 року встановлено невисоке огородження. Це зроблено для більш шанобливого ставлення до сакрального православного українського оберега. Поставлена і інформаційна табличка, яка закликає до збереження православного оберега дарованого місту.

Тим паче, що за відгуками багатьох шанувальників української традиції, українських оберегів, Рівне отримало чи не найгарнішого та класичного за змістом Дідуха, який встановлювався у її містах за весь період Незалежної Української держави!

Одночасно була оновлена перша сходинка престолу Дідуха. Та, що з солом'яних тюків. Бо попередня сходинка за декілька днів була зруйнована.

На жаль невелика частина відвідувачів не надто шанобливо ставилась до символу Творця, Прави і Світлого Ірію. До того ж у нічній час були зупинені спроби окремих осіб... видертись на Дідуха (!?)

На щастя, більша частина  рівнян і гостей міста, розуміють святість православного оберегу! Вони з задоволенням роблять фото коло Дідуха і любуються ним! Вони показують Дідуха дітям та внукам, гостям міста! І це головне!

Також варто пам'ятати, що Дідух має простояти на майдані Незалежності до кінця Водохреща!

І лишень після 21 січня він може бути демонтований...

Читайте також