Ділянку, на якій будують церкву Московського патріархату в Рівному, хочуть викупити

Учора у Рівненській міській раді відбулося засідання комісії, яка вивчає законність будівництва церкви на земельній ділянці на вулиці Дачній, 19. Створити цю комісію вирішили на сесії 30 серпня. Раніше мешканці, які хочуть, аби тривало будівництво, заявили про відвід голови комісії - депутатки Ірини Пилипчук. Пояснюють, що в неї є особистий інтерес.

Місцеві жителі переконані, документи на будівництво церкви Московського патріархату за адресою вулиця Дачна, 19, видані незаконно. Спочатку ділянка за цією адресою перебувала у приватній власності, а в 2015 році змінили цільове призначення під будівництво та обслуговування релігійних споруд. На сесії 30 серпня заявили, що є 450 підписів рівнян з району Нового двора. Це, нібито, й стало причиною для зміни цільового призначення, на що депутатка Ірина Пилипчук заявила:

"У нас в стенограмі зафіксовано, що виходив священник і говорив, що ми збираємо підписи, тобто, вони їх збирали не тоді, а зараз. Тоді на якій основі змінили цільове призначення?Яке було підгрунтя того, шо змінили цільове призначення під будівництво церкви і обслуговування церкви. Тобто, не було мотивів. Це - колективний злочин депутатів шостого скликання і міського голови. Я рахую, це злочинне рішення, яке в судовому порядку потрібно скасувати". 

Також на комісії запропонували переглянути відповіді управлінь щодо даного будівництва:

Відтак, на комісії вирішили викупити земельну ділянку, що на вулиці Дачній, 19, у релігійної громади Української православної церкви Московського Патріархату.

Читайте також