Директор музею на Рівненщині пішов у морську піхоту та став на захист України

Директор «Культурно-археологічного центру «Пересопниця» Іван Солодуха сьогодні несе службу у Збройних Силах України. До лав ЗСУ він вирушив добровільно, по суті не маючи бойового досвіду. Після кількох тижнів військового вишколу, за розподілом потрапив у бригаду морської піхоти в одній з областей на півдні України.

Про це повідомляють у Рівненській обласній раді.

"На війні я більше не директор – тут я солдат. Перебуваючи в епіцентрі бойових дій, ти гостріше відчуваєш, що свій обов’язок повинен виконувати якнайкраще. Тут нівелюється твоя професія з цивільного життя, натомість ти повинен вміти добре поводитися зі зброєю та розумітися на тактиці бою", - розповідає Іван Солодуха.

За його словами, він вирушив на південь України, безпосередньо на фронт, боронити нашу цілісність, як морпіх.

"Морський піхотинець - це універсальний воїн. Головна особливість морської піхоти, яка відрізняє її від інших піхотинців чи десантників, - прив'язаність до моря, точніше до його узбережжя. Хотів би зазначити, що наша 36-а окрема бригада морської піхоти має ім'я контр-адмірала Михайла Білинського - засновника морської піхоти Української народної республіки. А цей історичний факт надихає та додає бойового духу боронити свою державу", - наголосив Іван Солодуха.

Читайте також