Директорці ліцею з Рівного присудили премію Верховної Ради України

Днями голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписа постанову, якою присудили премію ВРУ багаторічній директорці Рівненського обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів Рівненської обласної ради Наталії Сосюк.

Нагадаємо, що премію  Верховної  Ради  України вручають в Україні щороку з 2007 року 30 кращим педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів.. Вона має на меті піднесення ролі та авторитету  педагога  в суспільстві та заохочення  педагогічних  працівників  до  творчої, результативної праці.

Серед критеріїв, які впливають на присудження премії, - особливі  успіхи у здійсненні навчання і виховання учнів, розробка і впровадження нових технологій, створення  підручників,  навчальних посібників, педагогічних програмних засобів навчання. Також враховується створення умов для здобуття якісної освіти дітьми-сиротами та дітьми, що позбавлені батьківського  піклування. До уваги береться і патріотична складова роботи кандидата на присудження премії, утвердження національної   ідеї, патріотизму, формування громадянського суспільства, інтеграції в європейський та світовий простір, а також діяльність, спрямовану на забезпечення доступності освіти.

Премії присуджують на основі клопотання до Комітету Верховної Ради України з питань науки  і  освіти. Щодо Наталії Сосюк, то таке клопотання подала Рівненська обласна рада.

До слова, окрім грошової винагороди, лавреатам також вручають і відповідний диплом.

Читайте також