Діти води: у Рівному немовлята з трьох країн змагалися у плаванні (ВІДЕО)

На вихідних у Рівному пройшов 5-й турнір з плавання серед немовлят «Діти води». Змагання вже стали традиційними і вийшли на міжнародну арену.

Цьогоріч в турнірі взяли участь 119 немовлят віком від 2-х місяців до 3-х років - не лише з України, а й Туреччини та Греції, пише Суспільне.

Як розповіла організаторка змагань Юлія Собуцька, змагалися малюки в 5 номінаціях:

– Діти змагаються в 5 номінаціях: найдовше під водою, тобто кількість секунд на дистанцію, скільки дитина самостійно може проплисти, улюбленець публіки - обирається шляхом голосування глядачів, дует мами або тата з дитиною – ми дивимось на правильність різних пірнань, вправ, які вони виконують разом, і окремо - Кубок Юлії Собуцької.

Немовлята плавали у підгузках, костюмах супермена, зебри та героїв з мультфільмів. Зокрема, Тетяна і Захар Мельники з Києва вирішили взяти участь, перевтілившись в суперменів. До змагань готувались ретельно:

– Готувались майже щодня, приходили в басейн, крім неділі, пірнали, запливи, пропливи. З 4-х місяців ми плаваємо, якщо не в басейні, то в ванній, чані, усюди знаходимо можливість, щоб він попірнав, поплавав з мамою і татом, - каже мама Таня.

А ось учасники з Греції взяли участь в змаганнях, бо приїхали в Рівне до родичів:

– Ми подолали 2 тисячі кілометрів, приїхали з Греції, де ми проживаємо, провідати родичів і взяти участь в змаганнях. Ми почали займатись вдома в ванній, нам був один місяць, і в два місяці ми вже тримали шийку і добре працювали пальчиками, і добре відштовхувались ніжками. В чотири місяці ми вже перевертались, - розповідають учасники змагань з Греції Тетяна і Орестіс Гковінаси.

Інструкторка Юлія Шепелюк пояснює, що від своєї роботи - тренувати малюків - отримує багато задоволення і позитиву:

– Робота з маленькими дітьми, звичайно, – це найкраща робота, тому що отримуєш максимум позитиву від мам, від малюків. Звичайно, дуже відповідально, тому що це маленькі діти, це наше майбутнє. Як закладеш основу, фундамент – так воно і буде в майбутньому.

Тренерка з Полтави Катерина Жаркова на змагання до Рівного приїхала з трьома своїми підопічними. Одна з них – Ясміна Романко. У дівчинки синдром Дауна. Їй 2 роки 4 місяці, плаванням почала займатись в рік. За словами тренерки, Ясміна впевнено тримається на воді та самостійно пірнає:

– Найголовніше – це дарувати діткам любов, обійми, дарувати їм впевненість, що вони молодці. Щодо вправ, ми даємо ті ж, що і звичайному немовляті, просто більше уваги, більше ласки, вона дуже любить обійматись і ми обов'язково обіймаємось протягом всього заняття.

 

Читайте також