Діти з Рівненщини поїхали відпочивати у табір в Одесу і підхопили коронавірус

Ілюстративне фото

У одеському таборі зафіксували спалах коронавірусу серед дітей та працівників. Наразі йдеться про 42 випадки інфікування дітей і 2 - співробітників установи.

Відомо, що у даному таборі відочивають і діти з Рівненщини. У Рівненській ОДА прокоментували ситуацію.

"Дійсно, діти з Рівненщини перебувають у цьому таборі. Якщо говорити по районах, то найбільше - це з Сарненського району - 17 дітей, Рівненського району - 15 дітей. Також Дубенський і Вараський райони", - повідомив заступник голови РОДА Ігор Тимошенко.

За словами чиновника, путівки у табір були частково профінансовані з державного бюджету з різною градацією - від 50 до 100 відсотків вартості.

"Підтверджено серед наших дітей - 5 випадків. Перебіг хвороби легкий. Вони знаходяться на території табору під наглядом лікаря в ізольованому приміщенні. У разі потреби, батьки або особи, які їх заміняють, можуть самостійно забрати дітей до місця самоізоляції під нагляд сімейного лікаря. До обласної державної адміністрації звернень від батьків дітей, які перебувають у дитячому центрі "Молода гвардія" щодо повернення їх додому не надходило", - зазначив Ігор Тимошенко.

Читайте також