Дітям загиблих учасників АТО хочуть влаштувати відпочинок у Польщі

З відповідною пропозицією голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук сьогодні звернувся до колег з Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща під час офіційної зустрічі. Представники Сеймику перебувають на Рівненщині з дводенним візитом. Також обговорили напрямки майбутньої співпраці регіонів в галузях охороні здоров’я, освіти та культури.

На думку голови обласної ради, сьогодні надзвичайно важливо налагодити дружбу дітей з Рівненщини з польськими однолітками. «Роки співпраці Рівненщини з Вармінсько-Мазурським воєводством довели: якою б не була державна політика Польщі відносно України, ваш регіон завжди є для нас дружнім. Ми відчуваємо, що ви щиро вболіваєте за ті події, які переживає наша держава. Своєю співпрацею допомагаєте нам успішно проводити реформи. І ми це дуже цінуємо», - наголосив Олександр Данильчук, звертаючись до представників сеймику.

Голова обласної ради висловив сподівання, що в наступному році діти з Рівненщини зможуть під час канікул відвідати мальовничий і цікавий регіон Вармії та Мазур, де проживає найбільша в Польщі спільнота українців. «Зараз ми хочемо, аби до вас приїхали діти тих, хто віддав своє життя за Україну, обороняючи східні кордони. У перспективі ж добре було б відродити практику, коли польські діти, які мають українське коріння приїздили до нас, а наші школярі могли пізнавати польську культуру на вашій землі», - поділився планами Олександр Данильчук.

Зі свого боку, віцемаршалек воєводства, депутат Сеймику Мирон Сич повідомив, що якраз зараз вони працюють над бюджетом наступного року, тож є можливість передбачити відповідні видатки. Зі свого боку подякував Рівненській обласній раді за багаторічну співпрацю. Зокрема, відзначив успішне співробітництво фахівців Рівненської обласної клінічної лікарні з медзакладами міста Ольшин (адміністративний центр Вармінсько-Мазурського воєводства). Уже наступного тижня планується черговий візит наших лікарів до воєводства.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також