Дівчина з Рівненщини відсудила 50 тисяч гривень компенсації у ґвалтівника

Ілюстративне фото

Дівчина з Рівненщини через сім років після злочину відсудила компенсацію у ґвалтівника.

Про це повідомляє zaxid.net з покликанням на вирок Кузнецовського міськсуду.

Майже через сім років після того, як неповнолітню Юлію В. зґвалтував у лісі на Рівненщині неповнолітній Володимир У., жертва насильства відсудила 50 тис. грн моральних збитків. Раніше вона теж заявляла цивільні позови, та вони були безуспішними. Захисник потерпілої довів у суді, що у такій справі немає терміну давності.

Злочин, через який мешканці Рівненщини Юлія В. та Володимир У. досі ходять до суду, стався у квітні 2015 року. На той час обидвоє були неповнолітніми. У ніч проти 13 квітня у лісі біля с. Тишиця колишнього Березнівського району хлопець зґвалтував і побив дівчину, бо вона опиралася.

Вироком Кузнецовського міськсуду від 29 січня 2018 року його визнано винним у зґвалтуванні й призначено покарання: три з половиною роки позбавлення волі. Вирок набрав законної сили у серпні того ж року. Потерпіла подавала цивільний позов на відшкодування завданих злочином матеріальних та моральних збитків, але суд його відхилив.

Через деякий час Юлія В. знову подала цивільний позов з того ж приводу. Вона просить суд відшкодувати їй 22 тис. грн витрат на адвоката, понад 8 тис. грн витрат на проїзд до поліції та на судові засідання, а також 250 тис. грн моральних збитків. У березні 2021 року Рівненський міськсуд заочним рішенням задовольнив його частково й постановив стягнути з Володимира У. 150 тис. грн моральних збитків. У листопаді це рішення було скасоване, справу призначено до нового розгляду.

Читайте також