Для Рівненської обласної дитячої лікарні планують закупити нове обладнання

15 березня на сесії Рівненської обласної ради планують затвердити зміни до обласного бюджету на 2019 рік. Зазначається, що залишок  медичної субвенції, який склався на 01.01.2019 у сумі 456,9 тис. грн., спрямовується:

  • на цільові видатки для відшкодування вартості препаратів інсуліну на лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет - 231,9 тис. грн. і розподіляється між місцевими бюджетами області, з яких: Зарічненському району – 30,3 тис. грн., Радивилівському району – 134,7 тис. грн., м. Дубно – 39,2 тис. грн., м. Рівне - 27,7 тис. гривень.
  • комунальному підприємству „Рівненська обласна дитяча лікарня” з метою покращення якості надання невідкладної та стаціонарної медичної допомоги дітям,  на придбання медичного обладнання, а саме 10-ти інфузоматів - 225,0 тис. гривень.

Інфузомат -  пристрій, який дозволяє відрегулювати швидкість введення потрібної дози препарату. З їхньою допомогою можна вводити в судинне русло всього 0,1 мл рідини в годину. Це набагато перевершує можливості ручного введення медичним персоналом. При необхідності, можна підключати кілька ліній і вводити різні ліки одночасно. Прилад подає сигнал по закінченню процедури, а також при виникненні будь-яких проблем. Надходження препарату в організм контролюється електронікою згідно параметрам, заданим лікарем – доза, швидкість, час проведення інфузії.

Інфузомати. Фото - oberig.ua

Читайте також