До кінця місяця Рівненщина має шанс вийти з надскладної ситуації із коронавірусом - Сафонов

Нині в Рівненській області коронавірусом хворіють 12 206 людей. Це з підтверджених випадків. За останній місяць відбувся серозний стрибок захворюваності, який навіть завів регіон у «червону» зону карантину.

Головний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов розповів, що епідеміологи точно спрогнозували максимальні значення захворюваності COVID-19.

«Ми говорили про те, що це буде останній тиждень жовтня і два тижні листопада. Так воно і відбулось. Взагалі плато передбачає більш менш рівний рівень захворюваності, тобто, відношення захворілих і людей, які одужали, мають більш менш дорівнювати. На щастя, цей період був дещо скорочений».

На думку Романа Сафонова, вакцинальний бум прискорив падіння захворюваності, який нині є. Якщо у перші числа листопада щоденно фіксували по більше тисячі хворих за добу, то нині ця цифра значно менша.

«Це мінус 5% за два тижні. Якщо брати останні 7 днів – це трошки більше 8%. Я думаю, якщо у такому ж темпі буде згасати епідпроцес, то ми маємо досить реальні шанси вже до кінця місяця вийти з надскладної ситуації і з захворюваністю, яку ми наразі маємо», - додав Роман Сафонов.

Переважна більшість хворих із коронавірусом у Рівненській області мають саме штам «Дельта». Від серпня і до нині питома вага цього штаму в мешканців краю зросла з 77-ти до 84%.

Роман Сафонов додав, що на лікування коронавірусної інфекції різновид штаму не впливає, так як протоколи лікування – стандартні.  

Читайте також: Було супутнє захворювання: що відомо про смерть 20-річної вагітної жінки на Рівненщині.

Читайте також