До лав рівненських рятувальників приєдналось 24 людини (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

26 березня на базі 3-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Рівненській області 24 випускника навчального пункту ДСНС Рівненщини урочисто склали Присягу на вірність Українському народові.

Цьому важливому моментові передувало чотири місяці нелегкого навчанню по оволодінню робітничою професією “Пожежний-рятувальник”.

Слухачі опанували програму професійно-технічного навчання зазначеної категорії, набули необхідні теоретичні знання та первинний практичний досвід, успішно здали випускні іспити.

Після приведення випускників до присяги, до вже теперішніх рятувальників з напутніми словами звернувся начальник обласного управління ДСНС генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук:

«Від численного колективу рятувальників Рівненщини дозвольте привітати вас з цією знаменною подією. Обравши мужню професію і складаючи присягу на вірність Батьківщини ви поклали на себе відповідальні і благородні обов’язки представника держави в забезпеченні найбільшої цінності - життя людини. Бажаю вам з високою гідністю пронести почесне звання рятувальник. Пам’ятайте від вашої професійної майстерності та набутих знань, залежатиме, як вчасно та якісно отримають допомогу люди, що опинилися у скрутній ситуації».

У свою чергу начальник навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС області підполковник служби цивільного захисту Роман Пелех привітав випускників. В своїй промові він зазначив, що сьогодні 24 рятувальника отримали необхідні знання та практичний досвід для виконання обов’язків однієї з найгуманніших професій – запобігати лихові, рятувати людей та їх майно в скрутну хвилину, допомагати в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Та нагадав, що присяга в усі часи була символом і вираженням професійної честі, особистої гідності пожежного-рятувальника та закликав молодь в одностроях Держслужби з НС берегти та примножувати традиції пожежно-рятувальної служби.

Завершилася офіційна частина заходу урочистим фото на пам'ять.

Від сьогодні всі випускники, будуть направлені для подальшого проходження служби в районні та міські підрозділи Служби порятунку Рівненщини.

ГУ ДСНС України у Рівненській області

Читайте також