До Польщі прибув чартер з українськими працівниками

24 травня, у неділю, до Варшави прибув перший чартерний рейс з українськими працівниками, організований польською компанією з міжнародного працевлаштування GremiPersonal спільно з авіакомпанією "Міжнародні авіалінії України". Дозвіл на переліт було отримано у офіційних органів влади Польщі та України.

На борту літака перебувало 178 громадян України. За словами генерального директора Gremi Personal Томаша Богдевича, рейс - безкоштовний для працівників компанії. Після прильоту вони вирушили на двотижневий карантин в карантині центри, які їм організувала компанія GremiPersonal. Згідно з вимогою української влади, з усіма працівниками укладені довгострокові контракти на роботу в Польщі, а також вони забезпечені медичною страховкою, в тому числі на випадок захворювання COVID-19.

«Прибули наші працівники, які тимчасово виїхали в Україну перед закриттям кордонів і зараз вирішили повернутися назад. А також ті, хто встигли оформити документи на роботу в Польщі до закриття консульств та візових центрів, але не змогли виїхати з України через складнощі з перетином кордонів. Важливо відзначити, що близько 40% пасажирів чартеру - це українці, які перший раз їдуть на роботу до Польщу. Такі високі показники характеризують зростаючий попит на виїзд українців на роботу в Польщу », - повідомив генеральний директор компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal Томаш Богдевич.

На зворотному шляху з Варшави до Києва, даний авіаційний борт буде використаний МЗС України в якості евакуаційного для громадян України.

Рейс був організований у зв'язку з великим запитом на робочу силу польських роботодавців, а також українців, які хочуть поїхати до Польщі на роботу.

За даними аналітичного центру GremiPersonal, 67% українців, які виїхали з Польщі через карантин, хочуть повернутися назад. І це цифра постійно зростає. Тому GremiPersonal розглядає можливість організувати серію чартерів для своїх працівників та українців, які хочуть потрапити на роботу в Польщу і мають робочі візи. А також компанія відновлює транспортні перевезення для своїх працівників через відкриті пункти перетину наземного кордону.

Читайте також