До рівненських поліцейських завітали школярі

Днями до Головного управління Національної поліції в Рівненській області завітали учні та педагоги Бугринського НВК, що у Гощанському районі. 

Діти – молодіжний актив Бугринської селищної ради. На один день перейняли функції керівництва місцевої ОТГ та, користуючись нагодою, вирішили вдосконалити свої уміння та навички із знань безпеки життєдіяльності.

Про дотримання правил дорожнього руху та безпечну поведінку вони вирішили дізнатися у поліції.

Спочатку зразки небезпечних предметів демонстрували поліцейські із вибухотехнічної служби. Принагідно розказали дітям також і про те, як поводити себе у випадку виявлення підозрілих предметів. 

У Головному управлінні Національної поліції школярі дізнавалися про специфіку роботи окремих підрозділів поліції, познайомилися із роботою операторів спецлінії «102», де реєструють повідомлення та направляють екіпажі поліції на місце події. 

У ситуаційному центрі ГУНП діти із захопленням дивилися за роботою камер відеоспостереження, встановлених у рамках програми «Безпечне місто». На широких екранах діти бачили, як пішоходи порушують правила дорожнього руху, перебігаючи дорогу де заманеться. Про правильну поведінку на дорозі закріпили разом із поліцейськими та відправились далі. 

На ходу допитливі школярі встигали і роздивлятися усе довкола, та ще й  запитання поліцейським ставити.   

Цікавий екскурс відбувся і у відомчому музеї ГУНП, де його керівник Олександр Бойко дітям розповів про забезпечення правоохоронцями безпеки громадян у різні історичні епохи.  

«Доступно, цікаво, пізнавально та весело» — говорили вчителі. «Круто», — висловлювали свої враження діти. 

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також