До рівненських шкіл завезли неякісні парти (ВІДЕО)

кадр з відео

Рівненське міське управління освіти вчора отримало кілька скарг про неякісні парти для першачків, які минулого тижня завезли у НВК №12, 16-ту, 17-ту та 25-ту рівненські школи, пише UA: Рівне

Про це повідомив начальник управління Василь Харковець. Виготовленням парт для учнів перших класів, згідно тендерних закупівель, займається рівненське підприємство УТОГ. Зі слів Василя Харковця наразі підприємство призупинило поставку шкільних меблів.

– Зрозуміло, що ці фірми мають відповідні ліцензії та сертифікати. Вчора поступили дзвінки, що меблі не такі, як потрібні. Виїхали їхні працівники. Поставку призупинили, вони погодилися переробити, забрати і зробити як потрібно. Що стосується технічного забезпечення, то тендер виграла київська фірма, в суботу відбулися вже перші поставки. Завезені в школи ноутбуки, практично у кожен клас і ламінатори. До кінця цього тижня по технічному забезпечені ще вони повинні завести багатофункціональні пристрої, – розповів начальник управління освіти Рівного Василь Харковець

Ми зв'язалися з керівниками згаданих навчальних закладів. В 17-й школі якістю парт цілком задоволені, розповіла директорка Галина Грищенко. Очільниця НВК № 12 Вікторія Лагодюк пояснила, що перебуває на лікарняному, парт не бачила, однак про зауваження до них їй відомо. 

Директорка 16-ї школи Лариса Шавловська повідомила, що претензії у педагогів були до однієї парти, яку вже замінили. Схожа ситуація виникла і в 25-й школі, де також оперативно замінили парту.

– Сказати, що парти аж настільки погані – не можна. Звичайно, є певні моменти, більше стосуються, мабуть, якості підлоги. Думка деяких вчителів – що попередні парти були кращі, мабуть, зручніші для самих учнів. Якщо двоє учнів сиділи поряд, то за однією поверхнею, – тут нібито дві поверхні окремі, – один учень трохи від’їхав – і це створює певні незручності. Але старі парти не відповідають вимогам нової української школи, – розповів в.о директора 25-ї школи Віктор Бортник.

Нагадаємо, парти для першачків згідно до концепції нової української школи, в навчальні заклади Рівного почали завозити у вересні.

Першими їх отримали 6-та, 8-ма, 19-та, 23-та школи, Центр "Надії", гімназія "Престиж" та "Гуманітарна гімназія". Кінцевих термінів поставки парт для першачків в інші навчальні заклади Рівного начальник управління освіти Рівного Василь Харковець не називає.

Читайте також