До складу ВМС України увійшов броньований катер "Костопіль"

Фото - Пропозиція Онлайн

В Одесі пройшла офіційна церемонія вручення екіпажу катера "Костопіль" Прапора Військово-Морських Сил ЗС України.

 Про це повідомляє Пропозиція онлайн.

За повідомленням Міністерства оборони України, після успішного завершення всіх етапів заводських та державних випробувань до корабельно-катерного складу ВМС України увійшов малий броньований артилерійський катер «Костопіль».

Це 7-ий із серії катерів проєкту 58155, збудований на суднобудівному підприємстві «Кузня на Рибальському».
Катер отримав своє ім’я на честь однойменного міста Костопіль Рівненської області, де народився і проживав морський піхотинець Олексій Кондратюк. Український воїн героїчно загинув, виконуючи бойове завдання під Маріуполем Донецької області 17 березня 2017 року.

Після церемонії вручення прапора, за встановленою процедурою, цей стяг та прапори розцвічування підняли на катері «Костопіль». Тут встановлено сучасне навігаційне і радіолокаційне обладнання та озброєння для ураження цілей ворога.
«Костопіль», як і інші МБАКи, малопомітний для радіолокаційних та інфрачервоних засобів противника. Крім того, катер оснащений системою захисту від наведення зброї противника та системою автоматичної постановки димових і теплових завіс.

Завдання катерів проєкту 58155 у складі ВМС України: патрулювання в ближній морській зоні, охорона та оборона портів і морських або річкових комунікацій у межах територіальних морських вод, посилення охорони державного кордону, участь у різнопланових морських операціях в акваторії Чорноморсько-Азовського басейну, зокрема, в операціях з протидії ймовірним висадкам десантних засобів противника на узбережжя тощо.

Читайте також