До уваги абітурієнтів Рівненщини: ЗНО з математики буде обов`язковимм

Зовнішнє незалежне оцінювання з математики стане обов'язковим з 2021 року. Минулого тижня МОН ухвалило нову програму, на основі якої будуть розробляти тести зовнішнього незалежного оцінювання з математики. Затверджений наказ підписала Ганна Новосад.

У наказі зазначено, що нова програма набуде чинності з 2021 року. Таким чином, Український центр оцінювання якості освіти, під час розроблення і укладення тестів для проведення ЗНО з математики, має забезпечити відповідність тестових завдань змісту нової програми. Програма складається з декількох розділів алгебри та початків аналізів, а також з геометрії. Саме це є показником компетентності, якою має володіти випускник української школи, щоб успішно скласти тест з математики. Мета проведення зовнішнього незалежного оцінювання – це  оцінка ступеня підготовленості учасників тестування для проведення конкурсного відбору до закладів вищої освіти.

Вже відомо, що ЗНО з математики буде дворівневим. Його зроблять обов'язковим через проблеми з математичними знаннями в учнів.

"У 2020 році змін не буде, а від 2021-го ЗНО з математики стане обов'язковим. Воно буде дворівневим, але не потрібно цього лякатися. Нам потрібно усвідомити, що проблема є з математичними знаннями", - повідомила вона.

За словами міністерки, це повинно стати результатом зміни змісту освіти і методик викладання. "Ми повинні в цілому подолати страх дітей перед математикою - це повинно стати результатом зміни змісту освіти і методик викладання. Тому що діти, коли вони щось не розуміють, спочатку цього бояться, а потім ненавидять. І потім це супроводжує все життя. Насправді через нормальні методики викладання, нормальний зміст програми, дуже важливо цей страх перед предметом побороти. І дати дітям впевненість у собі", - пояснила вона.

Нагадаємо, у листопаді повідомлялося, що в Україні хочуть запровадити обов’язкове ЗНО з іноземної мови для будь-якої магістратури.

Читайте також