До уваги рівнян: як схуднути до весни за 5 кроків

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Зовсім скоро прийде весна і всі шубки, пуховики та об’ємні светри стануть не актуальними. Дієтолог-нутриціолог Олена Кален розповіла інформаційному порталу NewsYou.Info  як за 5 кроків привести себе у форму та зустріти потепління стрункою та красивою.

1 Крок. Мотивація і мета.

Важливо ставити собі дедлайни та короткочасні цілі на тиждень. Якщо щотижневу мету досягнуто – це потрібно відмічати та робити фото. В кінці місяця ці фото стануть наочним доказом прогресу.

2 Крок. Інтуїтивне харчування.

Дієти та заборони не дають довготривалого ефекту. Якщо дати Вашому організму волю, він підкаже коли і скільки їжі йому потрібно. Єдине правило – вживати їжу тільки коли зголодніли, та допоки не прийде відчуття насиченості.

3 Крок. Фізична активність.

Тренування потрібні для покращення тонусу м’язів, підвищення пружності шкіри та прискорення метаболізму. Фізичне навантаження є допоміжним у процесі схуднення. Щоб позбутися ваги тренуватись не обов’язково, але це допоможе тілу виглядати підтягнутим та здоровим.

Вправа, яка займає мало часу, але є ефективними – планка. Навіть 1 хвилина в день зміцнить м’язи живота, рук та ніг. Також, присідання – виконувати потрібно повільно, 10 разів по 3 підходи.

4 Крок. Зволоження.

Вода – важливий елемент у процесі схуднення. Вона допомагає виводити з організму токсини та шлаки, прискорює метаболізм, допомагає шкірі виглядати пружною та здоровою. Середня норма води – 1,5-2 л в день.

5 Крок. Психологічні причини зайвої ваги.

Для того, щоб досягти своєї ідеальної ваги і зафіксувати форму не лише на весну, а й на все життя, потрібно розібратись із психологічними причинами зайвої ваги. Дуже часто люди не відрізняють фізичний голод від емоційного і насичують організм понад міру. Коли Ви навчитесь прислухатись до дійсних потреб власного організму, бажання їсти без голоду зникне. Це правильний шлях до здорового і красивого тіла.

Пам'ятайте, що одна справа - схуднути, і зовсім інша - знизити вагу без шкоди для здоров'я.

Читайте також