До вогнеборців із охорони Рівненської АЕС завітали діти

До ДПРЗ-2 ГУ ДСНС України у Рівненській області завітали діти однієї із шкіл м. Вараш. На початку зустрічі дітям нагадали правила пожежної безпеки та про важливість їх дотримання. Також рятувальники розповіли, що потрібно робити для уникнення пожежі вдома та як треба діяти під час загорання будинку чи квартири. 

Під час екскурсії діти оглянули пожежний підрозділ, побували в пункті зв’язку частини, де диспетчери приймають від працівників РАЕС повідомлення про загорання. Навідалися й до гаража, звідки після отримання виклику оперативно виїжджає рятувальна техніка. Найцікавішою для гостей виявилася практична частина, коли вогнеборці продемонстрували пожежно-технічне обладнання автомобілів, а також пояснили, як воно використовується при здійсненні аварійно-рятувальних робіт. Так, дітлахам продемонстрували пожежні гідравлічні інструменти, апарати на стисненому повітрі, а також бойовий та захисний одяг рятувальника. 

Ще більше позитивних вражень і емоцій гості отримали, коли рятувальники дозволили їм відчути себе на їхньому місці, посидівши в пожежних автомобілях, примірявши на себе спеціальний одяг вогнеборців. Також дітлахи мали можливість вогнегасниками загасити справжню пожежу.

Після побаченого і почутого кожна дитина глибше розуміє важливість та героїчність професії рятувальника. Ця екскурсія демонструє дітям рівень протипожежного захисту не тільки енергетичного об’єкту на якому працюють їхні батьки, але й усього поліського краю.

ГУ ДСНС України в Рівненській області

Читайте також