"Не скласти іспит зараз складніше, ніж скласти": на Рівненщині побільшало бажаючих стати водіями

фото - ілюстративне/відкриті джерела

За перший квартал 2021 року територіальними сервісними центрами МВС у Рівненській області видано 8542 посвідчення водія. Більше трьох тисяч осіб отримали перші посвідчення водія строком дії на 2 роки. За минулий рік стали водіями 12 тисяч мешканців Рівненщини.

Заступник начальника РСЦ Головного сервісного центру МВС у Рівненській області Віктор Залюбовський розповів, що скласти іспити зараз простіше, ніж було колись.

– Білети є у відкритому доступі. Курсанти можуть кожен день у відкритому доступі тренуватися. Багато таких, які приходять і справляються за 3-4 хвилини. І таких щоразу стає більше. Маршрути руху можна переглянути на сайті. З ними можна попередньо ознайомитися – пройти пішки, проїхати на велосипеді, проїхатися на автомобілі зі знайомим чи інструктором. Не скласти іспит зараз складніше, ніж скласти. Але все залежить від курсантів, – зазначив представник Рівненського регіонального сервісного центру МВС.

На Рівненщині з першого разу іспити здають в середньому 40% учнів. У сервісному центрі зазначають, що з кожним роком відсоток вдалих спроб збільшується, зокрема близько 70% майбутніх водіїв з першого разу здають теорію. Для виконання завдань практичного іспиту учні мають три спроби.

– На моїй пам’яті у нас такого не було, щоб хтось не здав. Всі перед останньою спробою намагаються підготуватися. Є люди, які повторно наймають інструктора, бо розуміють, якщо не складуть, то витратять додаткові час і гроші, – говорить Віктор Залюбовський.

На території Рівненської області є чотири територіальних сервісних центри – у Рівному, Дубно, Сарнах та Володимирці. Віктор Залюбовський звернув увагу на нерівні умови, в яких здають іспити майбутні водії у різних куточках України.

– Є чимало сервісних центрів, які розташовані у містах, де немає жодного світлофору. Порівняйте інтенсивність руху у Києві, Харкові чи Запоріжжі із Володимирцем або Сарнами. Умови нерівні, але це не означає, що водії з маленьких міст не мають права отримувати посвідчення водія. Таким водіям треба спочатку виїжджати на дороги з однією інтенсивністю руху, а далі більшою і більшою, – розповів заступник начальника РСЦ ГСЦ МВС у Рівненській області.

Нагадаємо, Рівненський сервісний центр на початку року змінив адресу, переїхавши з вулиці Макарова на Київську, 108Б. Однією з особливостей сервісного центру МВС  є не лише просторе приміщення та відкрита система планування робочих місць, а й транспортна комунікація, що дає можливість обслуговувати як мешканців з Рівного та навколишніх населених пунктів, так і жителів інших областей.

Читайте також