Доходи на офіційних АЗС - зросли: прозвітували про результати боротьби із тіньовими заправками на Рівненщині

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

На засіданні колегії Рівненської обласної державної адміністрації заступник голови ОДА Ігор Тимошенко прозвітував про виконання доручення президента щодо ліквідації нелегальних автозаправних станцій у Рівненській області. Відтак, станом на 18 жовтня 2019 року припинено діяльність 136 незаконних автозаправних станцій. Скеровано до суду для прийняття рішень 29 справ про адміністративні правопорушення. Загалом накладено штрафних санкцій на суму 2,8 млн гривень.

«Маємо перші результати цієї роботи: функціонує центр ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами з 23 вересня у координації із правоохоронними, контролюючими органами, органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, де проводиться оперативне реагування на випадки порушення законодавства у сфері обігу нафтопродуктів, - зазначив Ігор Тимошенко. - Обсяги реалізації пального на офіційних автозаправних станціях в середньому є показник зростання на 10%. А це додаткові надходження до місцевих бюджетів, а це як мінімум 4 млн гривень. І від сплати штрафів від суб’єктів, які незаконно займались реалізацією нафтопродуктів -  2,8 млн гривень».

Ігор Тимошенко також додав, що керівники районів і ОТГ, на території яких ще функціонують нелегальні АЗС, мають забезпечити демонтаж станцій, які продовжують займатись, або на сьогоднішній день припинили в силу контролюючих причин цю діяльність. На сьогодні демонтовано всього лише 15 таких об’єктів.

Читайте також