Долікувалися: на Рівненщині через релігійні переконання гнійний менінгіт у дитини лікували народними засобами

фото ілюстративне

З гнійним менінгітом до лікарні госпіталізували школяра з села Більче. Про це повідомляє сайт Район.Демидівка. 

Це був єдиний випадок захворюваності у 2018 році. За словами помічниці лікаря-епідеміолога Млинівського міжрайонного відділення Рівненського обласного лабораторного центру Євгенії Савчук, хлопчик зростає у сім’ї віруючих. Через релігійні переконання батьки не вакцинують дітей.

«До медиків у цій родині ставляться недовірливо. Хвору дитину лікували народними засобами» – каже фахівчиня.

Варто зазначити, що у дітей гнійний менінгіт розвивається досить швидко і в більшості випадків закінчується плачевно. Основними причинами запалення мозкових оболонок є віруси, бактерії та грибки.

У більшості випадків ознаки захворювання проявляються миттєво. У дітей молодшого віку проявляється блювота і різкий підйом температури тіла. Діти старшого віку стають агресивними, неспокійними, часто хапаються за голову, скаржаться на болі в голові, кричать, страждають безсонням.

Менінгіт – серйозне і небезпечне захворювання. При несвоєчасній діагностиці і недостатньому лікуванні захворювання може призвести до часткової або повної сліпоти і глухоти, ураження головного мозку, порушення мови, і навіть затримки психомоторного розвитку дитини. У складніших випадках хворий може впасти в кому і померти.

Читайте також