Допоміг судмедексперт: на Харківщині коп закатував чоловіка, бо хотів швидше розкрити злочин

На Харківщині судитимуть поліцейського, якого підозрюють у катуванні затриманого, та судмедексперта, який це приховав. . 

Як повідомляє харківська обласна прокуратура, у листопаді 2019 року в одному з районів Харківської області було вбито чоловіка. На місце прибули поліцейські та під час спілкування зі свідками дізнались, що померлий чоловік товаришував із місцевим мешканцем. 

Аби швидше розкрити злочин, заступник начальника одного з відділів поліції та оперупоноважений, ввечері того самого дня приїхали до чоловіка, одягнули на нього кайданки та доставили до відділу поліції, де упродовж тривалого часу били його заповненою водою пластиковою пляшкою, вимагаючи зізнань. 

Крім того було встановлено, що судмедесперт надав неправдиві висновки судово-медичної експертизи та не вказав наявність у потерпілого тілесних ушкоджень, нанесених поліцейськими. 

Лише 6 січня 2022 року оперупоноваженому та судмедесперту повідомили про підозру. 

Оперуповноваженому інкримінують ч. 2 ст. 127 КК України, яка передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Судмедесперта підозрюють ч. 2 ст. 384 КК України, Йому загрожує покарання у виді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

 

 

 

Читайте також