Дорогу біля Рівного приведуть у «європейський стан» за 449 мільйонів

Найближчим часом мають продовжити ремонт дороги «Устилуг-Луцьк-Рівне» між селами Карпилівка та Городок. Роботи на об’єкті у 2018 році розпочала фірма з білоруського Бреста, однак минулоріч ремонт призупинили – через коригування проекту. Нове «життя» та фінансові вливання ділянка дороги біля «Рівнеазоту» отримає завдяки будівництву Північної об’їзної.

За словами начальника Служби автодоріг Рівненщини Олексія Вострікова, проект скоригували, аби відремонтована дорога з’єднувалася з новозбудованим дорожнім полотном в районі Азотівського кільця.

Вже відбувся тендер на визначення виконавця робіт. Переможцем стала фірма «Енергетична будівельна компанія», яка погодилася прокласти 6 кілометрів нової дороги за 449 мільйонів гривень. Очікувана вартість проекту становила 460 млн.

– Буде зроблено капітальний ремонт дороги, освітлення, перенесення ліній електропередач. Зупинки теж відремонтують, смугу відведення, узбіччя – все буде приведено у європейський стан. Дорога буде здана в експлуатацію приблизно в один період з Північної об’їзною, – розповів Олексій Востріков.

У Службі автодоріг Рівненщини кажуть, що ремонт дороги у напрямку Луцька можуть розпочати ще влітку – якщо ніхто не оскаржить рішення щодо переможця тендеру. Додають, що потенційний виконавець робіт має достатній досвід у будівництві та ремонті доріг, тому здати об’єкт в експлуатацію планують вже наступного року.

Читайте також