Дорожчий рис, але дешевші яйця і яловичина: як змінились ціни на продукти в Рівненській області

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

Індекс споживчих цін у квітні 2022 року, порівняно з попереднім місяцем, у Рівненській області становив 102,9%, по Україні – 103,1%.

На споживчому ринку області у квітні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 4,1%. Такі дані навели в обласному управлінні статистики. 

Найбільше подорожчав рис (на 28,6%).

На 12,2–0,4% зросли ціни на продукти переробки зернових, фрукти, овочі, макаронні вироби, кондитерські вироби з борошна, рибу та продукти з риби, маргарин та інші рослинні жири, цукор, хліб, олію соняшникову, сметану, безалкогольні напої, масло, кондитерські вироби з цукру, сало, свинину, кисломолочну продукцію, сири, молоко, м’ясо птиці.

Водночас на 16,3–2,4% подешевшали яйця, яловичина.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 3,5%, при цьому алкогольні напої подорожчали на 5,1%, тютюнові вироби – на 2%.

Одяг і взуття подорожчали на 1%, при цьому взуття – на 1,4%, одяг – 0,7%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3% відбулося за рахунок підвищення цін на оренду житла на 2,3%, плату за власне житло – на 1,7%, на утримання та ремонт житла – на 1,1%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 2,7%, що обумовлено подорожчанням фармацевтичної продукції та обладнання на 3,7%.

Ціни на транспорт зросли на 3%, що обумовлено подорожчанням проїзду у залізничному пасажирському транспорті на 12,8%, палива та мастил – на 5,2%, проїзду у автодорожньому пасажирському транспорті – на 1,7%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,3%, що пов’язано з подорожчанням телефонного та телефаксового обладнання на 5,1%, поштових послуг – на 4,5%.

Читайте також