Друге життя: РЕНОМЕ створила шопери з рекламних банерів

Компанія РЕНОМЕ спільно з Re:ban створила лімітовану колекцію апсайклінгових сумок з використаної банерної тканини. У компанії хочуть привернути увагу до проблеми утилізації відходів рекламної індустрії та показати, як перетворити їх на щось корисне. 

“Від 3 годин до 3 місяців - стільки в середньому живе один банер. І способів його екологічної переробки в Україні поки немає. Зазвичай їх спалюють або викидають на смітник, де вони розкладаються ще приблизно 900 років, - коментує Анастасія Борейко, менеджер з маркетингу РЕНОМЕ. - Ми в компанії хочемо запобігти такому розвиткові подій та пропагуємо еко-дружність. Сучасний тренд вторинного використання дуже відгукується мені, залишається вірити, що він стане невід'ємною частиною життя у сучасному суспільстві”.

“В рожевих мріях хочеться стати прикладом іншим місцевим бізнесам у поводженні з відпрацьованими рекламними матеріалами. Залишки буклетів, флаєрів, папок ми здаємо на макулатуру і ось втілили чудовий кейс поводження з банерами. Як девелопер ми плануємо розвивати тему екосвідомого бізнесу і використовувати в будівництві та благоустрої матеріали з переробленої вторсировини” - Надія Границька, керівниця відділу маркетингу ТОВ РЕНОМЕ Комфорт (ЖК Spectrum, 360, Pokrovsky Apart Complex, БЦ Space4).

До першого дропу увійшли 80 сумок, для пошиття яких було використано 11 банерів різного розміру. За реалізацію першої колекції сумок взялася ресайклінгова компанія Re:ban.

“Це далеко не перша колаборація з бізнесом. На сьогодні ми маємо понад 50 партнерів (в тому числі і великих міжнародних компаній, таких як, наприклад міжнародний автомобільний концерн Winner Motors), - Дарина Антоненко, засновниця Re:ban. - Щодо співпраці з РЕНОМЕ - вперше серед наших партнерів компанія-забудовник, що дуже приємно. Щоправда, була певна складність у роботі із банерами, оскільки більшість з них тривалий час використовувались на відкритому повітрі і відчутно зношені. Але в цьому був і особливий виклик для нас - зробити нормальний продукт із не дуже якісного матеріалу. Чесно - ми дуже старалися.”

Кожна сумка виконана в унікальному дизайні. До того ж вона міцна, тримає форму, не промокає та довго зберігає первозданний вигляд. А ще, кожна сумка яскравий доказ того, що робити корисні речі - просто. Головне, свідомий підхід до споживання.

Читайте також