Духовку якого виробника обрати: 5 найкращих брендів електричних духових шаф

Асортимент духовок різних типів приємно вражає. У продажі доступні компактні настільні моделі, а також великі стаціонарні. Різниця між ними полягає в розмірах і функціональних можливостях. Ще одна відмінність — спосіб нагріву. За цим параметром вирізняють газові та електричні моделі. Електричні — найпоширеніші, оскільки для них характерна функціональність та безпечність. 

Наразі електродуховки виготовляють майже всі відомі виробники кухонного обладнання. Безперечно, серед них є лідери, продукція яких об’єднує у собі тільки найкращі характеристики. Добірку топових брендів з адекватною ціновою та передовою виробничою політикою наведено нижче.

Beko

Якщо потрібно купити духову шафу за демократичною ціною, доцільно звернутися до асортименту турецької торгової марки Beko. У скільки обійдеться духовка Beko у магазині https://www.moyo.ua/bt/vstraivaemaya-tekh/vstr-duhovki/beko/, залежить від потужності, класу енергоефективності та арсеналу функцій. Можна обрати бюджетну модель або ж розробку з середнього цінового сегмента. Обидва варіанти працюватимуть ефективно і не викликатимуть нарікань.

Переваги розробок компанії Беко:

  • Непохитний баланс ціни та якості. Виробник знає, як зберегти вартість на адекватному рівні навіть за умови покращення технічних характеристик продукції.
  • Естетичний дизайн. Модельний ряд представлений пристроями з сучасним та ретро-дизайном. У кожного оформлення — індивідуальні «фішки» та переваги.
  • Легке керування. Слідкувати за налаштуваннями легко. Для зміни робочих параметрів передбачені зручні поворотні перемикачі, кнопки або сенсорні панелі.
  • Функціональність. Духовки підтримують 3D приготування, швидкий нагрів, автоматичне очищення від забруднень.

Gorenje

Купівля потужної духовки від європейського виробника за умови обмеженого бюджету здається місією нездійсненною. Але це тільки на перший погляд, адже компанія Гореньє пропонує широкий вибір доступних рішень з гнучкими можливостями.

Наприклад, доступна за посиланням https://www.moyo.ua/bt/vstraivaemaya-tekh/vstr-duhovki/gorenje/ духовка Gorenje BO625E01BK коштує недорого, але має такі переваги, як:

  • Великий корисний об’єм

Місткість робочої камери — 67 літрів. Такого об’єму достатньо для приготування їжі для всієї родини.

  • Клас енергоефективності А

Для забезпечення функціонування моделі потрібна невелика кількість електроенергії.

  • Система очищення паром

Конструкцією духової шафи передбачено механізм парового «клінінгу».

  • Велика кількість автоматичних програм

Дев’яти режимів вистачає для найсміливіших кулінарних експериментів.

Electrolux

Побутова техніка Електролюкс працює чітко, без збоїв і витримує навіть високі навантаження. І все це — завдяки якісним сертифікованим компонентам. 

Фірмові духові шафи — не виключення. Вони підходять для нерегулярного використання і для повсякденної експлуатації. Встановлювати їх можна навіть на професійній кухні. Функціональних можливостей достатньо, щоб задовольнити потреби досвідченого кухаря. 

Плюси духовок Електролюкс:

  • низькі показники енергоспоживання,
  • режими роботи для вирішення різних кулінарних завдань,
  • рівномірне нагрівання повітря у камері,
  • захист від дітей,
  • швидке приготування внаслідок функцій пришвидшеного нагріву.

Bosch

У конструкції духових шаф Бош є всі елементи, потрібні для комфортної та безпечної експлуатації. Мова про програмований таймер, підсвітку, механізм налаштування температури, різноманітні індикатори.

Сильні сторони побутових духовок від виробника:

  • Надійність. Для виготовлення корпусів, елементів керування та інших запчастин використовують тільки міцні, стійкі до високих температур матеріали.
  • Захищеність. Моделі оснащено механізмами захисту від перегріву та стрибків напруги. 
  • Безшумна робота. Духові шафи працюють тихо, без зайвих звуків. Завдяки вбудованим амортизаторам, шуму немає навіть під час відкривання та закривання дверцят. 
  • Функціональність. Для духовок доступні навіть технології 3D та 4D готування. А ще — купа додаткових корисних опцій на кшталт підігріву посуду, приготування на пару або режиму «Шабат».

Siemens

Один з найпривабливіших представників високого цінового сегмента — бренд Siemens. Його «дітища» приємно вражають адаптивністю до умов експлуатації та довговічністю. Також серед їхніх переваг:

  • Добротні складники. Збирають духові шафи на заводах у Германії або Іспанії, тому якість не викликає жодних питань.
  • Широкі можливості встановлення. Знайти місце для розробки Сіменс можна в будь-якому куточку кухні. Широке розмаїття розмірів дозволяє не перейматися проблемою дефіциту вільного місця.
  • Місткість. Готувати у духовках можна навіть на кількох рівнях одночасно. Корисного об’єму вистачає на декілька страв у різних місткостях.
  • Висококласні системи керування. Вводити налаштування легко і зручно. Впорається навіть людина, яка ніколи не пробувала готувати у духовці.

Який з п’яти брендів обрати — залежить від особистих уподобань. Якщо в пріоритеті бюджетність, доцільно зупинити вибір на шафі від Беко або Електролюкс. Для приготування страв як у дров’яній пічці ідеально підійде духовка Гореньє. Необмежений бюджет — чудова можливість придбати дорогу, але суперфункціональну модель Бош або Сіменс. 

Читайте також