"Думаю, що цим людям буде погано" - Володимир Хомко про "Рівненську браму"

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Вчора на сесію Рівненської міської ради прийшли вкладники квартир у житловому комплексі «Рівненська брама». Люди бідкаються, що вже втомилися боротися з новим забудовником – компанією «БКМ», яка взялася «реанімувати» скандальний довгобуд, але не виконує своїх обіцянок завершити будівництво.

Депутати та члени тимчасової комісії з питань проблемних будівництв заявили, що допоможуть людям написати колективне звернення до прокуратури по факту шахрайства з боку забудовника. Міський голова Рівного Володимир Хомко в свою чергу зазначив, що вирішити ситуацію з «Рівненською брамою» досить складно, оскільки земля, де ведеться будівництво – приватна.

- Є забудовники, до яких ми маємо відношення – це ті, що брали землю через УКБ (управління капітального будівництва – авт.). Там ми будемо працювати. Я дуже сподіваюсь, що там, де будують «Флагман» і «Шоколад», є перспектива. Водночас є забудовники, до яких ми жодного відношення не маємо. Тому там - тільки до правоохоронних органів. По «Рівненській брамі» я бачу проблему, яка не думаю, що вирішиться. Думаю, що цим людям буде погано. Там є афера натуральна і є людина, яка ту аферу здійснила, - додав очільник міста.

Міський голова Рівного висловив ідею, що вирішити проблему з недобросовісними забудовниками можна лише на рівні законодавства України.

- Хочеш будувати – поклади на депозит якусь частину, чи дай щось в заставу, щоб у разі твоєї невдачі можна було забрати. Бо коли ціна квартир йде в ріст – будують всі. Коли вниз – все банкрутіє. Тому треба міняти законодавство, бо це по Україні тисячі таких будинків.

Нагадаємо, що житловий комплекс «Рівненська брама» почали зводити на перехресті вулиць Гагаріна-Костромська ще у 2015 році. Будівництво згодом заморозили, роботи на об’єкті відновилися лише з приходом нового власника у 2018-му. Однак заселитися у свої оселі десятки людей, які попередньо оплатили всю вартість квартир, так і не змогли. Вкладники неодноразово заявляли про махінації зі сторони забудовника та подвійний продаж квартир.

Читайте також