"Дуже важка втрата": під Бахмутом загинула бойова медикиня Владислава Черних

Під час виконання бойового завдання неподалік Бахмута загинула медикиня харківського добровольчого підрозділу "Хартія" Владислава Черних з позивним "Аїда". Жінці було 28 років. 

Про трагічну втрату повідомив командир "Хартії" Всеволод Кожемяко. 

- Вчора загинула Аїда. Велика особистість. Боєць підрозділу Хартія, наша Сестра Влада Черних.

Я особисто забирав Владу з дому, коли в травні цього року мені сказали, що є дівчинка яка хоче до нас в підрозділ, але мешкає за містом майже в зоні бойових дій і не може добратися до Харкова. Я був поруч і заїхав за нею. Її тоді з гордістю проводжала вся родина, - написав він. 

Владислава прийшла до підрозділу як медик, проте там всі проходять обов’язкову піхотну підготовку. Головний сержант одразу помітив що вона дуже влучно і впевнено працює зі стрілецькою зброєю. 

Влада стала першою жінкою в «польовій частині» Хартії. 

Жінка була жадібна до нових знань, та у мирний навчалася в аспірантурі  Національного фармацевтичного університету. Під час війни дівчина опановувала військову справу.

Вона була медиком, але працювала і в розвідці, пізніше стала пілотом дронів різного призначення: розвідників, бомбардувальників, камікадзе.

- Вона була сфокусована на знищенні окупантів і звільнені від них української землі. Не один раз виконувала дуже складні бойові завдання. Завжди сконцентрована, впевнена в собі і в правоті справи, з гарним почуттям гумору, освічена …, дуже ефективна і в той же час скромна, - пише командир "Хартії". 

Тільки декілька тижнів тому вона врятувала життя важко пораненому побратиму, надавши йому першу допомогу на полі боя, коли їх екіпаж БПЛА потрапив під вогонь ворожого гелікоптера.

- Дуже важка втрата для Хартії. Без будь яких перебільшень, - додав Ввсеволод Кожемяко та пообіцяв, що її побратими обов'язково помстяться за її смерть. 

Читайте також