Два громадські простори у Рівному стануть більш дружніми до довкілля

Упродовж 19-31 липня у межах програми “Сафарі для громад” екоактивісти з усієї країни навчалися протидіяти наслідкам погодних катаклізмів і нераціональному використанню ресурсів із використанням природоорієнтованих рішень. Підсумки проєкту у форматі Pitch Day підвели у суботу, 31 липня, визначивши чотири найкращі команди, що отримали 70 000 гривень на втілення своїх прототипів.

За можливість реалізувати тверді проєкти загалом змагалося 19 команд з Рівного, Полтави, Кропивницького, Червонограда та Мирнограда.

За результатами експертного оцінювання перемогу здобули чотири команди, дві з яких - команди з Рівного.

Головною відзнакою у 30000 гривень нагородили команду “GREENstreet” з ідеєю облаштування озелененого відпочинкового простору на вулиці Київській, що дозволить пристосувати локацію до надмірної спеки та підтоплень.

Наймолодша команда “Еко Зміна” з Рівного посіла 3-тє місце та отримала підтримку у розмірі 10000 гривень на облаштування кишенькового парку на вулиці Гагаріна у Рівному, який сприятиме покращенню якості повітря та зменшенню шумового навантаження на користувачів простору.

До слова, команда “Fungi” з Мирнограда посіла 2 місце та отримає 20000 гривень на облаштовання природоорієнтованого громадського простору, а “Сад на даху 2.0” із Кропивницького отримали екстра подарунок у розмірі 10000 гривень на продовження облаштування публічного сад-городу на даху публічного центру.

Загалом цьогоріч проєкт “Сафарі для громад” масштабувався на всеукраїнський рівень: участь у навчанні  взяло 291 учасників з 108 населених пунктів України, 127 з них отримали сертифікати сафарі-амбасадорів після успішного завершення курсу.

Довідка: «Сафарі для громад» – це програма, яка реалізується проєктом «Природоорієнотовані рішення для сталих міст» Програми розвитку ООН в Україні. У 2021 році програма втілюється з ініціативи громадської організації “Плато” за підтримки ПРООН в Україні у межах Українського урбаністичного форуму.
 

Читайте також