Дві рівнянки потрапили в ТОП-50 найвпливовіших жінок у фінтех індустрії України

З кожним роком у фінтех індустрії з'являється все більше жінок, яким вдається довести, що слабка стать – це не про них. Деякі з них керують всесвітньо відомими компаніями, інші мають свіжий погляд та проекти, які здатні змінити індустрію бізнесу. Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній опублікувала рейтинг «ТОП-50 найвпливовіших жінок ФінТеху».

Серед них і рівнянки. Це – Надія Гладкевич і Оксана Маркарова.

Надія Гладкевич з 2006 року – генеральна директорка групи компаній РЕНОМЕ. Під її керівництвом компанія здобула імідж лідерства у сфері FinTech-рішень, автоматизації бізнес-процесів та аутсорсингу. Послугами та рішеннями компанії користуються банки та фінансові організації у 20 країнах світу.

Оксана Маркарова – уродженка Рівного, яка нині є Надзвичайним і повноважним послом України у Сполучених Штатах Америки.

Раніше вона обіймала посаду міністра фінансів України. За її ініціативи у 2015 році створено найбільший цифровий портал відкритих даних у секторі публічних фінансів  Є-data (e-data.gov.ua), який зараз складається з модулів spending.gov.ua, openbudget.gov.ua та proifi.gov.ua. У 2018 році Оксана Маркарова отримала нагороду Open Data Leader Award за найвищі особисті заслуги у розвитку відкритих даних. Керувала створенням та роботою Офісу залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest та ініціювала створення Українського фонду стартапів. Під керівництвом пані Оксани було проведено реформу корпоративного управління в державних банках. Проведена реформа сприяла перебудові ідеології роботи державних банків на шлях впровадження інновацій та широкій взаємодії з фінансовими технологіями.

До слова, при проведенні дослідження було відібрано більше 130 претенденток, що займаються розвитком та популяризацією українського фінтех сектору.

До фінального списку увійшли лише 50 жінок, яких визнано найвпливовішими у ФінТех індустрії України. 

Переглянути весь список можна тут.

Читайте також