Двоє рівнян обікрали будинок підприємців на Житомирщині

Двох жителів Рівного підозрюють у причетності до обкрадання домоволодіння підприємців в одному із сіл Гладковицької територіальної громади, що на півночі Житомирщини. Триває досудове розслідування, в рамках якого обох співучасників перевіряють на причетність до інших подібних правопорушень.

На початку цього року в одному із сіл Коростенщини було вчинено зухвалу крадіжку з домоволодіння родини місцевих підприємців. Скориставшись від’їздом господарів, до їх будинку потрапили непрохані гості, які підібрали ключ до вхідних дверей. З оселі винесли значну суму грошових коштів в іноземній валюті та золоті ювелірні вироби.

За вказаним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

Розглядаючи різні версії та аналізуючи зібрану інформацію, поліцейські дійшли висновку, що до цього кримінального правопорушення можуть бути причетні приїжджі особи. Відтак оперативники кримінальної поліції ГУНП і Овруцького відділення здійснили комплекс слідчо-розшукових заходів, у тому числі негласних, і вийшли на двох жителів м. Рівного.

Під обґрунтованою підозрою правоохоронців опинились чоловіки віком 21-го та 31-го років. 4 червня житомирські поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями проживання обох, у результаті яких вилучили докази протиправної діяльності та окремі речі, викрадені з будинку підприємців.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що рівняни добирались на Житомирщину самостійно легковими автомобілями, у тому числі з номерними знаками єврореєстрації та обирали заможні обійстя. Так, на даний час перевіряється інформація щодо причетності їх до ще двох подібних крадіжок на півночі Житомирщини.

За чинним законодавством крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 185 ККУ) карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Про це інформує відділу комунікації поліції Житомирської області.

Читайте також