Двох ексрадикалів хотіли вигнати з сесії обласної ради ( ВІДЕО)

Зараз у Рівненській обласній раді має розпочатися сесійне засідання депутатів. Нині у залі зібралися майже усі обласні обранці. Крім того, зал переповнений натовпом та активістами настільки, що в приміщенні немає де яблуку впасти. 

Перед початком сесії в залі розгорілася суперечка. Голова облради Олександр Данильчук в мікрофон закликав двох колишніх радикалів Володимира Ковальчука та Андрія Сайчука, яких минулого року партія позбавила депутатських повноважень, вийти з зали.

Нагадаємо, що у них відібрали мандати, після чого обранці подали до суду з тим, що були не згодні з таким рішенням і вважали його нелегітимним. Суд вони виграли щодо поновлення своїх депутатських повноважень. Проте досі ні ОВК, ні ТВК так і не видали рішення, яке б дозволило Ковальчуку і Сайчуку повернутися до лав обласних депутатів.

Тому Олександр Данильчук звернувся до присутніх у залі правоохоронців із вимогою вивести їх з зали, якщо вони не хочуть покинути сесію добровільно.

Втім, обидва обранці вважають, що мають нині повне право перебувати на сесії:

- Ми - повноважні депутати обласної ради! Ви не маєте права нас виганяти! Ми виграли усі суди, а нас тут намагаються спровокувати. Ми спокійно виконуємо далі свої депутатські повноваження. А якщо хтось буде перешкоджати нам виконувати свої обов'язки, то буде мати кримінальну відповідальність за це. Якщо хтось з депутатів хоче вивести нас з зали обласної ради, то прошу поставити це на голосування і вирішити більшістю, - закликав з трибуни Володимир Ковальчук.

Наразі у залі суперечка, Ковальчук і Сайчук далі сидять за своїми депутатськими місцями. Розбірки тривають. Ексрадикали не хочуть виходити, а голова ради закликає поліцію вивести їх і навести порядок в залі.

Олександр Ковальчук також звернувся до двох новопризначених замість Ковальчука і Сайчука депутатів - Михайла Прядуна та Миколи Марчука зайняти свої місця, аби розпочинати сесію. Проте вони сказали, що не можуть, бо на їх місцях сидять. Тоді Володимир Ковальчук запропонував покинути зал їм усім чотирьом до з'ясування ситуації, проте поки уся четвірка так і не вийшла, а сесія і досі не розпочалася.

 

Читайте також