Двом художницям у Рівному вручили престижну премію

Сьогодні в Рівному вручили премію імені Георгія Косміаді. Її започаткували з метою увічнення пам’яті художника, архітектора Косміаді. Її отримують кращі митці в галузі образотворчого мистецтва (скульптури, графіки, декоративного мистецтва, живопису).    

 «Для мене це дуже великий подарунок, думаю, моєму батькові було б дуже важливо та цінно – знати, що місто Рівне його не забуло. Я дякую, що мій батько не забутий, що мистецтво постійно розвивається», - зазначила донька Георгія Косміаді Надія.  

Розмір премії – 14 тисяч гривень, цьогоріч її отримали  художники декоративно-прикладного мистецтва Алевтина Кляповська та Оксана Галайчук. Їх обрали із чотирьох кандидатів, члени комісії зазначають, що в результаті таємного голосування рішення було одноголосним.

«Вони прийшли працювати в художню школу ПДМ, там вони створили свій творчий проект. Дуже багато осягнули за досить короткий термін. В місті є мистецьке об’єднання «КОЛОАРТ», саме воно представляло їх на мистецьку премію. Дівчата в межах організації відкрили для себе ще один проект і разом займаються міжнародним проектом популяризації українського мистецтва за межами України. На цей рік запланована виставка, яка буде подорожувати містами Білорусії, Литви. Все це відбувається завдяки творчій на організаційній наполегливості дівчат. Основна частина представлених робіт – будуть роботи мисткинь, які сьогодні стали лауреатами премії», - розповіла художниця, член Національної спілки художників України Тетяна Лукашевич.  

Нагадаємо, це вже сьоме вручення премії, раніше її отримали Костянтин Литвин (посмертно, 2013 рік), Анатолій Мартиненко (посмертно, 2014 рік), Микола Годун (2015 рік), Олександр Гурістюк (2016 рік), Микола Сівак та Руслан Хвесь (2017 рік) та творчий колектив у складі Н. Дребот, М. Чупріни, Т. Стрілець, І. Мартиненка.

Роботи, які сьогодні представили художниці – найменші із їх доробку, який можна було представити.

 

Читайте також