Двом рівнянам загрожує по 12 років за ґратами за махінації із нерухомістю і землею

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Рівненською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру 2 учасникам групи у вчиненні кримінальних правопорушень за фактами шахрайства в особливо великих розмірах та підробленні документів, які подаються для державної реєстрації юридичної особи (ч. 2 ст. 205-1 та ч. 4 ст. 190 КК України). Їх підозрюють у тому, що вони, за попередньою змовою, використовуючи підроблені документи, організували схему заволодіння двома об’єктами нерухомості та чотирма земельними ділянками загальною вартістю понад 4 млн. грн.

В ході досудового розслідування встановлено, що підозрювані, діючи умисно та з корисливих мотивів, у 2017 році, по підроблених документах, через ряд державних реєстраторів та нотаріусів створили фіктивне товариство, в статутний капітал якого незаконно внесли майно рівнянки, яке потім реалізували на підставних осіб.

За ініціативи прокуратури Рівненським міським судом на земельні ділянки та нерухомість накладено арешт та заборона на вчинення реєстраційних дій.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування, слідчим шляхом перевіряється причетність інших учасників групи до вчинення вказаних злочинів.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Про це повідомили у Рівненській місцевій прокуратурі.

 

Читайте також