Є велика загроза скупчення людей: ринки Рівного та області можуть закрити на два тижні

Сьогодні в Рівненській обласній державній адміністрації відбулось позачергове засідання комісії ТЕБ і НС, на якій перевізникам і керівництву ринків дали два дні, щоби усунути порушення карантинних обмежень.

«Постанова 1236 чітко регламентує, що діяльність ринків не здійснюється у рамках червоної зони, окрім продовольчих, але це не є підставою для будь-яких маніпуляцій. Більше того, це є підставою для нас запроваджувати більш жорсткі заходи для ринків, які здійснюють торгівлю непродовольчою продукцією. Сьогодні ми маємо чітко розуміти, що до п’ятниці ми максимально опрацюємо ситуацію на кожному з ринків і прийматимемо дуже жорстких заходів по відношенню до адміністрації ринків в разі недотримання цих заходів, - сказав заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко. - Якщо ми бачимо, що ринок дійсно є непродовольчий і більше того, порушує всі правила, які передбачені постановою Кабінету міністрів, ми будемо вживати всіх заходів, щоби притягнути і не допустити роботу таких ринків. Ми бачимо, що сьогодні є величне загроза і скупчення людей саме на території ринків, є правила, які мають бути неухильно дотримані всіма присутніми на території».

Начальник обласного управління Держпродспоживслужби Володимир Лазарчук повідомив, що на ринках недостатньо уваги приділяють дотриманню карантинних обмежень

«Так як в нас ринки не є чисто продовольчі, вони змішані, прийнято було рішення комісією дозволити роботу всім ринкам, але з дотриманням усіх вимог. На превеликий жаль, ми побачили нехорошу картину. На жодному ринку ми не побачили присутності тих уповноважених осіб, які  хоча би контролювали би вхід тих людей, які ідуть на територію ринку. Тобто, недотримання маскового режиму, немає дезинфікуючих засобів, або якщо вони є, вони у такому місці, що той чи інший пересічний громадянин, який заходить на ринок, він його не бачить. Немає сміттєвих баків для використаних масок. З авто навколо ринків, крім «Андріївського», процвітає стихійна торгівля до такої степені, що вже далі немає куди», - сказав посадовець.

Читайте також: У Рівненській області знову можуть зупинити громадський транспорт.

Адміністраціям ринків дали два дні на усунення недоліків, інакше у п’ятницю буде прийнято рішення щодо закриття ринків на два тижні.

«Я сьогодні теж і вчора був на ринках, жодної якоїсь дії, єдина формалістика, якісь оголошення про говорильнику і більше нічого. У вас є буквально декілька днів. Наведіть порядок, будь ласка», - звернувся до присутніх представників ринків заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук.

Читайте також