Екс-дружина Путіна заробляє мільйони на маєтку, який отримала від влади - розслідування

Колишня дружина Володимира Путіна Людмила отримує сотні мільйонів рублів прибутку від маєтку у центрі Москви, який їй передала влада міста. 

Про це йдеться у розслідуванні Фонду боротьби із корупцією Олексія Навального. 

Як зазначається, людмила Путіну у 2000-их займалася так званим Центром розвитку російської мови, який був створений під неї.

Меріа Москви та Управління справами президента передали цьому Центру дореволюційній маєток Воздвиженка, 9 у центрі Москви. У ньому зробили ремонт, надбудувавши два поверхи, і перейменували на Центр розвитку міжособистісних комунікацій. Зараз ним керує новий чоловік Путіної Артур Очеретний.

Формально Путіна не має до цього Центру жодного стосунку. Усі дозволи виділялися саме на Очеретного, який з 2003 року займається "організацією свят та заходів". в 2010 році став директором Центру розвитку міжособистісних комунікацій.

"Центр здає будинок в оренду особистій фірмі Людмили "Меридіан", а той уже здає її в суборенду ВТБ, Сбєру і комерційним фірмам. Фактично весь прибуток осідає у Людмили, за оренду вона платить у рази менше, ніж отримує від суборенди. На оренді на рік фірма Людмили заробляє більше 250 млн рублів, з яких ВТБ і Сбєр дають понад 150 млн.

Фактично колишній дружині Путіна віддали для збагачення маєток та земельну ділянку в центрі Москви приблизною вартістю 10 млрд рублів.

Також Центр отримує державне фінансування. Три найбільші спонсори: мерія Москви, Газпромбанк і "Сєвєрсталь" близького до Путіна олігарха Олексія Мордашова…. Всього за три роки від мерії Центр отримав 175 млн рублів, від Газпромбанку - 140 млн і від "Сєвєрсталі" - 100 млн.

Ці гроші теж осідають у кишені у компанії Людмили: Центр дає позику фірмі "Меридіан", "Меридіан" відразу – Людмилі", - йдеться у розслідуванні. 

До слова, "Меридіан" платить Путіній по мільйони рублів "зарплати" і "премій". За два роки екс-дружина .Путіна заробила 232 мільйони рублів.

Читайте також