Екс-нардепа викрили на фінансуванні тероризму та крадіжці унікальних артефактів з Криму

Колишнього народного депутата Валерія Горбатова викрили на фінансуванні терористів "ДНР", а також привласненні понад 6 тисяч артефактів, які були викрадені із музеїв Криму та куплені у "чорних археологів". 

Про це повідомляє ДБР. 

Серед знайдених артефактів: скіфські мечі Акінак, списи, сокири, стріли, монети, кольчугу 12 сторіччя, шоломи епохи Еллінізму та посуд Трипільської культури.

Згідно з висновком експертів Національного музею історії України історичні артефакти належать епохам від бронзового віку до пізнього середньовіччя.

За попередніми даними, колекція коштує декілька мільйонів доларів.

За даними генпрокурорки Ірини Венедіктової, все це вилучено в одному із офісних приміщень в Києві. Зокрема в електрощитовій та на горищі. 

Усю колекцію планують передати до музейного фонду України. 

До слова, цю колекцю старожитностей називають найбільшою за всю історію України. 

Крім того екс-нардепа звинувачують у фінансуванні тероризму, виведенні грошей  з території України до рф та веденні бізнесу на тимчасово окупованих територіях. 

"Слідчі ДБР зібрали неспростовні докази причетності Валерія Горбатова до фінансування дій, направлених на повалення конституційного ладу в Україні, зміни її меж або державного кордону та виправдання агресії проти України".

За оперативними даними, Горбатов утік з Києва на окуповані території напередодні повномасштабної російської агресії.

Читайте також