Ексміністру оборони Єжелю оголосили про підозру за погодження "Харківських угод"

Колишньому міністру оборони Михайлу Єжелю повідомили про підозру у держзраді за сприяння російській федерації в окупації Автономної Республіки Крим.

Як повідомляють в Офісі Генпрокурора, адмірал свого часу був головнокомандувачем Військово-морських сил України й розумів всі ризики продовження перебування російського флоту на території України.

При цьому, він погодив весь пакет документів, необхідних для імплементації Угоди між Україною та рф з питань перебування чорноморського флоту російської федерації на території України від 21 квітня 2010 року, так званих Харківських угод.

Проєкти цих документів міністр оборони погодив навіть не відвідавши засідання Кабінету Міністрів України 21 квітня 2010 року, на якому вони обговорювались.

У результаті таких дій були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ Російської Федерації на території України, їх переоснащення й модернізації та у подальшому – вторгнення збройних сил Російської Федерації і окупації ними Криму та Севастополя.

Читайте також