Експацієнт "Червоної калини" помер від COVID-19: чому санаторій працював під час карантину?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Під час щоденного брифінгу у Рівненські ОДА обговорювалось питання летального випадку на Волині. Помер 72-річний житель Нововолинська, у якого виявили коронавірус після повернення із санаторію «Червона калина».  Чи мав санаторій право працювати до 31 березня, розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

«Санаторій «Червона калина» має статус санаторно-лікувального закладу. Тому прямої заборони в рішеннях наших ТЕБ і НС не було. Не зважаючи на це, ми завжди рекомендували припинити свою діяльність таким закладам. На сьогодні, санаторій «Червона калина», як і інші санаторно-лікувальні заклади, не працює», - повідомив  заступник голови.

Пан Тимошенко зазначив, що це питання є предметом уваги правоохоронних органів, зокрема, ведеться адміністративне провадження.

«Витребувані всі пояснення від даного закладу. Якщо йдеться про конкретного мешканця Нововолинська, то правоохоронці мають встановити чи він перебував на лікуванні, чи оздоровленні, чи на відпочинку. Якщо лікування, то ситуація не підпадає під адміністративне правопорушення. Якщо він був на якихось інших формах перебування у «Червоній калині» - це суттєво змінить позицію правоохоронних органів по даній ситуації», - додав Ігор Тимошенко.

За його словами, обласна влада тримає на контролі дане питання.

Читайте також