Експерти розповіли, чим небезпечна вживана гума

Мало хто знає, що «підводні камені», приховані у вживаних покришках, можуть бути навіть «гострішими», ніж у самої машини, в комплекті з якою вони йдуть. Експерти розповіли, чим небезпечна стара гума насправді, пише ТвояМашина.

По-перше, трирічні, чотирирічні або більш «вікові шини» – це завжди «кіт в мішку». Того, що вони дійсно можуть бути в хорошому стані, звичайно, виключати, не можна, але навіть в цьому випадку не варто покладатися на них так само, як на нові, які тільки що купили в магазині.

По-друге, слід пам’ятати, що навіть незважаючи на всы стандарти, свої властивості вони втрачають вже на третій рік після початку експлуатації.

По-третє, скорочувати «життя» шин можуть і інші, не настільки очевидні, на перший погляд, чинники. Наприклад, яскраве сонце, вода і реагенти. Захиститися від них можна за допомогою спеціальних аерозолів або так званих «кондиціонерів для шин», що перешкоджають розсиханню і хімічному руйнуванню гуми.

Крім того, на стан гуми, безумовно, впливає її експлуатація і зберігання. Активна їзда з різкими прискореннями і гальмуваннями, на перекаченних і недокачаних шинах, по розбитому асфальту і бездоріжжю неминуче веде до скорочення реального терміну служби шин і швидкої необхідності їх заміни.

Читайте також