Екс-рівнянин підтримав діючу білоруську владу

Уродженець Рівного Антон Кушнір, який став чемпіоном зимових Олімпійських ігор у складі збірної Білорусі, підписав лист під зверненням провладних білоруських спортсменів. Про це інформує sport.tut.by.

- Все своє життя я в спорті. Не можу сказати, що розбираюся в політиці. Однак я здійснив свою мрію - завоював золоту олімпійську медаль, і, звичайно, в моїй підготовці є заслуга нашої країни. У Білорусі уважно ставляться до спортсменів і підтримують їх. На щастя, мені вдалося виступити на Олімпійських іграх, але спортсмени старшого покоління добре пам'ятають 80-ті, коли була інша ситуація, не у всіх вийшло взяти участь в головних стартах чотириріччя з незалежних від них причин. У атлета не можна відібрати мрію виступити на Іграх, - сказав Антон Кушнір.

До слова, майже всі інші провідні білоруські фрістайлісти підписались під іншим листом - проти насилля та за проведення чесних виборів.

Нагадаємо, Антон Кушнір є вихованцем рівненської школи фрістайлу та тренера Галини Досової. У 18 років перспективний спортсмен переїхав з Рівного у Мінськ. У Білорусі Антон став одним з провідних фрістайлістів світу, а вершиною його кар'єри у спорті є "золото" на Олімпіаді у Сочі 2014 року.

Читайте також