Європейський Союз надасть Україні фінансову підтримку у розмірі 1,2 млрд євро

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Україна отримає 1,2 мільярда євро допомоги від ЄС для боротьби із поширенням коронавірусної інфекції.

Про це повідомило офіційне представництво Президента України.

 «Це безпрецедентна за обсягом макрофінансова допомога. Рішення ЄС – це не лише вияв солідарності у важкі часи. Це свідчення, що Україна не помилилася, зробивши європейський вибір. Адже справжні друзі пізнаються в біді», – зазначив Президент Володимир Зеленський.

Завдяки такій фінансовій підтримці Україна зможе стабілізувати економіку, звільнити ресурси для захисту громадян та полегшити наслідки пандемії.

Україна отримає найбільшу фінансову допомогу з усіх обраних Європейською комісією країн. Наступною після України державою стане Туніс – 600 мільйонів євро.

Загалом ЄСМ виділило 3 мільярди євро для допомоги 10 країнам-сусідам.

Європейський парламент та Рада ЄС мають схвалити пропозицію Єврокомісії. Щойно це станеться, перший транш може бути виділений без додаткових умов. Другий транш може бути наданий після виконання узгодженого з ЄС переліку індикаторів вже у четвертому кварталі 2020-го чи першій половині 2021 року.

Раніше у квітні Єврокомісія вже ухвалила рішення про виділення пакету допомоги Україні у розмірі 190 млн євро на підтримку системи охорони здоров’я, економіки, малого та середнього бізнесу, захисту вразливих категорій населення. Окремо ЄС виділив 13 млн євро на гуманітарні потреби на Донбасі.

Читайте також