Фінансові махінації: на Рівненщині через ремонт дороги судитимуть керівника фірми

Фото - Прокуратура Рівненщини

На Рівненщині правоохоронці повідомили про підозру директору приватного підприємства, чия фірма ремонтувала дорогу в Березнівському районі майже три роки тому. Посадовцю інкримінують заволодіння бюджетними грішми в особливо великих розмірах, а також службове підроблення документів у змові з групою осіб, пише Суспільне.

Про яку саме фірму чи який об'єкт вчинення махінацій ідеться – не вказано. У повідомленні пресслужби зазначають, що, за версією слідства, службова особа мала змову з керівником пов'язаної фірми. У вересні-грудні 2017-го, ремонтуючи дорогу в районі, буцімто підробили документи й завищили вартість виконаних ремонтних робіт на суму понад 2,7 млн. грн. Відповідні підроблені документи віддали замовнику, тобто Службі автодоріг, який їх оплатив. Частину з цієї суми, – 1,1 млн. грн., – виконавець зняв готівкою у банку.

Поліція та СБУ провели 13 обшуків за юридичними адресами відповідних підприємств, за місцем проживання службових осіб та у їхніх автівках.

"З метою подальшого накладення арешту на майно та відшкодування завданих збитків, вилучено грошові кошти в сумі понад  800 тис. грн., комп’ютерну техніку, документи, носії інформації, а також транспортні засоби підприємств, задіяних у схемі вчинення відповідних злочинів", – інформують на сайті прокуратури області.

Кримінальна справа порушена за чотирма статтями Кримінального кодексу України: злочин за попередньою змовою з групою осіб, заволодіння майном у великих розміром через зловживання службовим становище, службове підроблення зі спричиненими тяжкими наслідками та відмивання грошей групою осіб. Найсуворіше покарання передбачене саме за відмивання – ув'язнення від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією коштів і майна.

У Службі автомобільних доріг повідомили, що до них офіційних запитів щодо цієї справи від правоохоронних органів станом на 16 травня не було.

– На даний момент ми не можемо офіційно навіть повідомити, про яку ділянку дороги у Березнівському районі йдеться. В свою чергу однозначно можемо запевнити, що Служба автомобільних доріг усіляко готова сприяти проведенню об'єктивного розслідування у справі, – сказав речник шляховиків Дмитро Леонтіюк.

Читайте також