Фонтани у Рівному: як якісно побудувати, аби він працював довго і безперебійно

Фонтан – це завжди цікаве і захопливе видовище. На міській площі, в парку, в бізнес- або торговому центрі, у дворі приватного будинку – будь-де він стає місцем, біля якого люблять збиратися люди. Неодмінно, поруч з ним будуть веселитися діти, призначати побачення закохані пари, відпочивати від спеки люди старшого віку. Крім цього, фонтан зазвичай стає у місті своєрідною фотозоною, біля якої часто фотографуються мешканці.

Однак слід пам’ятати, що створення фонтанів – це технологічно важкий і кропіткий процес, покластися в якому варто на професіоналів своєї справи. Через складність споруди і велику кількість етапів його будівництва це слід довірити досвідченим фахівцям, які зуміють реалізувати проект у точній відповідності до нормативних правил, гарантуючи цим цілісність і максимально довгий термін експлуатації.

В Рівному ситуація з фонтанами є доволі сумною. У час технологічних інновацій мешканці нашого міста, на жаль, і досі змушені «милуватися» фонтанами, створеними ще за радянських часів, більшість з яких взагалі не працюють та перетворилися на місце скупчення сміття. Два роки тому міська влада потішила рівнян тим, що капітально реконструювала один зі старих фонтанів на бульварі Незалежності, додавши до нього підсвітку. Хоча до європейських аналогів подібних «співочих» фонтанів йому далеко, та й виходити з ладу він почав дуже швидко.

Однак, приватним структурам у питанні розвитку міста, зокрема і створення фонтанів у Рівному, вдалося проявити себе більш успішно. Так, ще 4 роки тому у житловому комплексі «На Щасливому» побудували перший, невеличкий круглий сучасний фонтан, який одразу став своєрідною візитівкою мікрорайону.

А два роки по тому на території цього ж ЖК звели ще один – великий, прямокутний зі світлодіодною підсвіткою. Нині саме він є родзинкою та принадою мікрорайону, адже погуляти біля нього сходяться не лише тамтешні мешканці, а й з’їжджаються жителі з інших районів Рівного.

Новий «співочий» фонтан «На Щасливому» одразу забрав собі лаври першості у місті, адже має не лише сучасний європейський вигляд, а й працює безперебійно, милуючи око рівнян. І що цікаво, за словами забудовника, він обійшовся значно дешевше, ніж той, що біля «Кінопалацу», який реконструювали за кошти міського бюджету. Виявляється, у Рівному такі роботи якісніше і дешевше робить місцева приватна фірма, а не профільна комунальна установа.

До слова, обидва фонтани «На Щасливому» - від дизайну і проектування до будівництва і встановлення – звела рівненська компанія «АкваВест», яка є фахівцем з будівництва різноманітних гідротехнічних споруд і має вже 11-річний досвід роботи у цій галузі.

- Процес будівництва фонтанів – дуже складний, і починається він аж ніяк не з підготовки котловану і подальших дій по формуванню каркаса, проведення труб і інших комунікацій. Першим все-таки є етап проектування, на якому досвідчений дизайнер створює ескіз, виправляє його при запиті замовника, і лише по затвердженому макету згодом проводяться власне всі будівельні роботи. Ми застосовуємо тільки сучасні технології і матеріали, а також використовуємо різні спецефекти, щоб зробити фонтани оригінальними і несхожими один на одного, - зазначає керівник компанії «АкваВест» Євген Кравченко.

Маючи великий досвід у будівництві басейнів, в "АкваВесті" добре знають, наскільки важливою є фільтрація води. Адже сьогодні під час будівництва фонтанів мало хто надає належну увагу фільтрам, від яких насправді дуже залежить їх безперебійне функціонування. Погодьтеся, що фонтаном завжди приємніше милуватися, якщо в ньому чиста вода - саме для цього її треба постійно фільтрувати.

- Кожен зі встановлених нами фонтанів має свою сучасну якісну систему фільтрації води за допомогою кварцового піску. Це потрібно для того, аби не зацвітала вода від сонця. Часто міські фонтани втрачають свій привабливий вигляд тому, що їх виробники йдуть легшим шляхом, нехтуючи вимогами якісної фільтрації. Ми ж як компанія, яка займається виготовленням та встановленням фонтанів і басейнів, дуже принципово ставимося до цього питання. У нас в місті є випадки, коли під час створення фонтану нехтували фільтрацією, що в подальшому призвело до того, що забиваються форсунки. В результаті зі 100, наприклад, з часом працює лише половина з них, а то і менше. Фільтр дозволяє не лише очищувати воду від усього бруду, який туди потрапляє, і зберігати відповідно фонтан у гарному стані довго, а й захищає воду в чаші від застою і цвітіння. Коли замовник звертається до нас, висловивши нам таким чином свою довіру, то ми робимо все чітко за усіма європейськими стандартами - так, як треба. Ми дбаємо про те, аби фільтр працював якнайкраще, аби форсунки води не забивалися з часом, адже саме від цього залежить правильне функціонування фонтанів. Ба більше, аби не було витікання води з фонтану і відповідно підтоплення вулиць, ми передбачили у фонтані те, що там можна спустити усі струмені таким чином, щоб уся вода залишалася всередині чаші і не витікала. Добре, що є такі замовники як, наприклад, ЖК «На Щасливому», які розуміють, що кожна справа потребує своїх фахівців, аби мати відмінний результат за оптимальні кошти. Вже понад 4 роки нашs фонтани тішить мешканців «На Щасливому», і працюють вони – ідеально і безперебійно, - підкреслює керівник компанії «АкваВест».

Крім цього, він також наголосив на необхідності обов’язкового подальшого сервісного обслуговування, адже лише фахівці можуть належно доглянути за фонтаном, аби він максимально довго працював.

- Кожен фонтан, наскільки б він не був технічно продуманим інженерами, потребує догляду і подальшого обслуговування. Адже він не може сам по собі працювати місяць. Нехай навіть незначний, але догляд за ним фахівців точно необхідний. Його потрібно принаймні мити, чистити чашу і гранітні плити, аби він мав привабливий красивий вигляд впродовж довгого періоду часу. Наша компанія дає гарантію на весь цикл виконаних робіт і здійснює сервісне обслуговування усіх своїх об’єктів.

Зазначимо, що для фахівців компанії «АкваВест» не існує жодних обмежень у зведенні гідротехнічних споруд. Кожен їх фонтан - це якісний, комфортний і стильний об`єкт, який, окрім усього, чудово вписується у екстер’єр і навколишній ландшафт. Крім того, компанія займається також і будівництвом басейнів, ставків, саун, СПА та аквапарків.

Для замовлення звертайтеся:

 

 

*на правах реклами 

Читайте також