Французькі інвестори хочуть створити для рівнян нові робочі місця та розширити ринок паперової продукції

Днями, у Рівному відбулася тристороння зустріч секретаря Рівненської міської ради Віктора Шакирзяна, власника ТОВ "Каскад-Імпресйон" Віталія Ящука та власників французької компанії “MBA Green” Ніколаса Дімітреску та Кевіна Віслера, які мають намір інвестувати кошти в український бізнес та розширити місцеві потужності.  

Французькі бізнесмени розповідають, що прибули до обласного центру на запрошення власника місцевого підприємства “Каскад-Імпресйон” Віталія Ящука. Ділячись враженнями розповідають, що захоплюються хоробрістю і відвагою українців, які попри військові дії не покидають свою країну, працюють далі і відкриті до іноземних проєктів:  

“Зараз тут, в Україні, ми відкрито засвідчуємо наші наміри працювати з вашою країною, з вашим регіоном. У Парижі ми маємо велику діаспору українців, вони працюють на наших підприємствах, і розвивають нашу економіку. Ми хочемо віддячити вам тим же, інвестувати у ваш бізнес, лобіювати ваші інтереси у нашому уряді і говорити з усім світом про підтримку України”, - говорить Ніколаса Дімітреску. - Також ми захоплюємось вашою хоробрістю, адже попри військові дії ви не припинили своєї діяльності, зберігши робочі місця для рівнян. Це надзвичайно важливо і показує, що влада тут, працює у правильному напрямку”.

Насамперед іноземні гості бажали зустрітися саме із представниками місцевої влади, аби пересвідчитися у тому, що питання підтримки і розвитку бізнесу є пріоритетним для міста.  

“Ці люди приїхали до нас з Парижу, щоб особисто засвідчити свої наміри працювати з нашим містом та нашою країною. Мені важко навіть описати наскільки це важливо в сьогоднішніх умовах. Я, людина, що прийшла з бізнесу чітко розумію, що для них дуже важлива наша лояльність та допомога. Ми готові сприяти, вести консультації і надавати юридичну допомогу, аби реалізувати цей проєкт і збільшити об'єм експорту готової продукції для міжнародного ринку, створити нові робочі місця та забезпечити наших людей гідними умовами праці”, - розповідає Віктор Шакирзян.  

У результаті перемовин представники бізнесу та рівненської влади домовилися про початок реалізації проекту будівництва спільного із “Каскад-Імпресйон” заводу паперової продукції, де буде запроваджено повний цикл виробництва екологічно чистої упаковки.  

“Перш за все важливо зауважити що зараз, в умовах військових дій наше підприємство швидко перепрофілюватися під нагальні потреби українського ринку - пакети під продукти харчування. Раніше ми виробляли паперові пакети для європейського ринку, тепер ми частково переорієнтувалися на виробництво екологічно чистої упаковки для харчових продуктів, особливо фасування борошна. Підприємства, які виробляють пакування знаходилися у зоні бойових дій і тимчасово не могли повноцінно функціонувати. Ми це проаналізували і зараз забезпечуємо цим українські мукомольні підприємства. Наступний крок - це збільшення потужностей, і вихід на європейський ринок еко-упаковки, що стане можливим саме завдяки нашим французьким партнерам”, - підсумовує власник місцевого підприємства “Каскад-Імпресйон” Віталій Ящук.

Читайте також