Французькі студенти допомагають спецзакладам для дітей на Рівненщині

З 13 до 19 квітня на Рівненщині, у рамках міжнародної акції солідарності, перебувають члени організації Human'East, студенти Вищої школи економіки із м.Рубе (Франція), для того, аби надати допомогу дитячим центрам, лікарням і спецшколам. Із областю працюють вже третій рік. До закладів, які відвідують, привозять і медичне обладнання, і іграшки, книги, розвиваючі ігри, дитячі ліжечка, різні матеріали, фарбу та, навіть, реконструюють приміщення.  Для лікарень – закуповують обладнання.

Цьогоріч, окрім Рівненщини, таку допомогу отримала і Харківщина. Організація Human'East була створена у 1987 році, після аварії на ЧАЕС. Всі ці роки її представники щороку відвідують Україну, надають допомогу різним областям. Останні два роки проводять роботу у  Харкові, а в Рівному та області – вже третій рік. Це дозволяє їм ближче знайомитися із Україною, маленькими містами в областях. Цього тижня волонтери побували в спеціалізованих дитячих закладах та інших центрах, які потребують допомоги. Це Костопіль, Тучин, Великі Межиричі. У Рівному відвідали дитячу лікарню та дитячий офтальмологічний центр.

«Кошти збираємо різними способами. Спочатку звертаємося до підприємців, аби вони надали хоча б невеличку допомогу. Над цим працюємо майже півроку. Це допомога у формі зацікавленості  - студенти пропагують діяльність цих магазинів чи підприємців у соцмережах Фейсбук та Інстаграм тощо. Інший спосіб - збір коштів на спеціальних заходах. До прикладу, виготовляли новорічні іграшки і в рамках «Допомоги дітям України» - реалізовували у французьких містах. Це суто студентська ініціатива, державного фінансування підтримки не маємо. Щодо сум, то це від 10 до 20 тисяч євро на одну поїздку в Україну», - розповів представник організації Патрік Затворняк.

 

Наразі в Рівному працює 15 волонтерів. Минулого року бюджет їхньої місії склав 10-12 тисяч євро на Харків і Рівне. У Рівному відвідали дитячу лікарню, куди закупили спеціальне обладнання, зокрема, апаратуру, яка допомагає дітям дихати. Також відвідали костопільські дитячі заклади, купили солодощі та спецобладнання для дітей із обмеженими можливостями тощо.

Щороку волонтери Human'East виїжджають у двотижневу місію, під час якої оцінюють матеріальні потреби дитячих установ: педіатричних лікарень, спеціалізованих шкіл, санаторіїв та дитячих будинків і допомагають їх забезпечувати. Організація тісно співпрацює з місцевими асоціаціями та неурядовими організаціями, а також з місцевими викладачами та студентами.

 

Фото - Фейсбук-спільнота Human'East

Читайте також